Lessen

Drenthina heeft goed contact met een aantal muziekdocenten in de regio. Als lid kun je lessen volgen bij één van deze docenten, Drenthina zorgt dan voor de administratieve afhandeling.

Planning lessen
Het lidmaatschap bestaat uit ca. 38 lessen. We starten de 2e week na de zomervakantie met de muzieklessen. Eind juni of begin juli zijn dan de laatste lessen.

De privélessen voor de houtblazers (klarinet en saxofoon) zijn 20 minuten en worden op donderdagmiddag gegeven door onze docent Ruud Splinter. De privélessen voor slagwerk zijn 30 minuten en worden gegeven door docent Bert Dijkstra op de woensdagmiddag. De privélessen voor de koperblazers (bv. trompet, euphonium, trombone) zijn 20 minuten, ook op woensdagmiddag, door docent Anne Velvis. De leerlingen voor dwarsfluit kunnen terecht bij onze docente Annemarie van der Sijde. Bij meerdere leerlingen kan het zijn dat er groepslessen worden aangeboden. Alle lessen worden gegeven in OBS de Eshoek. Na ongeveer 3 maanden lessen te hebben gevolgd kun je aansluiten bij de repetities van het C-orkest onder leiding van Pieter de Jong.

Lesmateriaal
Tijdens de muzieklessen leren de kinderen de beginselen van muziektheorie en leren ze spelen op hun instrument. Speel je op een blaasinstrument, dan krijg je een instrument mee naar huis*. Een lessenaar en het lesboek dienen zelf te worden aangeschaft. Een link kan worden aangeleverd zodat je het juiste lesboek kunt bestellen. Tevens kunnen we adviseren over de aankoop van andere benodigdheden voor je instrument. Denk hierbij aan schoonmaaksetjes, rieten, drumstokken, drumpads, etc..

*Mits instrument beschikbaar is